Zelfbouw woningen Plantjevlag Nijmegen – Oplevering!

Zelfbouw woningen Plantjevlag Nijmegen – Oplevering

 

Voor de bouwvakantie 2015 hebben wij de laatste woning in Plantjevlag Nijmegen opgeleverd. Het betreft een 2 laags houten Datcha woning met afmeting 5,7 x 10,2m en een oppervlakte van ca. 100m2, een hoekwoning en 2 tussenwoningen. De woningen inPlantjevlag Nijmegen hebben een vriendelijk en natuurlijk uiterlijk. De woningen hebben een verduurzaamde houten gevel opgebouwd uit horizontale en verticale rabatdelen. Elke woning heeft een eigen kleur en een eigen uitstraling.

 

Deze woningen maken deel uit van de serie zelfbouw woningen Plantjevlag Nijmegen ontworpen voor Ik-bouw-betaalbaar in Nijmegen en zijn voor starters binnen een zeer strak budget gerealiseerd. Volledig op maat zoals bij alle woningen die wij voor particuliere opdrachtgevers realiseren. Eindresultaat mag er wezen en uiteraard zeer tevreden opdrachtgevers!

 

 

Ik-bouw-betaalbaar in Nijmegen

 

Woensdag 2 juli 2013 was het zover. Om 16.00 uur heeft de wethouder Bert Velthuis op de bouwlocatie de officiële handeling start bouw verrichten voor deze Zelfbouw woningen Plantjevlag Nijmegen.

 

In Vossenpels wordt daarmee een hele grote groep mensen met een kleinere portemonnee de kans geboden om met subsidie zelf te bouwen, het zogeheten zelfbouw in Plantjevlag Nijmegen. De meesten van 26 enthousiaste starters zijn de afgelopen weken bij de notaris geweest en eigenaar geworden van de grond. Iedereen heeft zijn eigen woning kunnen uitkiezen en deze naar eigen smaak met de architect kunnen vormgeven. Na een voorbereidingstermijn van een klein jaartje mag nu de schop de grond in.

 

De ontwerpen voor IbbN zijn ook voor andere zelfbouwers een bron van inspiratie. Plantjevlag in Nijmegen is daarmee in een stroomversnelling geraakt. De verkoopkaart begint aardig rood te kleuren. Een leuke bijkomstigheid is dat er veel lokale architecten en aannemers bij deze ontwikkeling zijn betrokken.

 

Voor onze opdrachtgevers bij IbbN Nijmegen ontwierpen wij houten duurzame woningen geheel passend in de natuurlijke omgeving waarin deze gebouwd zijn. Elke woning heeft zijn eigen uitstraling en indeling en door de houten delen te verduurzamen is het ook mogelijk de woning een aparte kleur te geven.

 

 

Ik-bouw-betaalbaar

 

Het is bijna vijf jaar geleden dat de gemeente Almere en Woonstichting De Key hun krachten bundelden en de Ik-bouw-betaalbaar

regeling introduceerden. Begin 2011 zijn de eerste huizen opgeleverd. En inmiddels is de regeling uitgebreid met IbbA Plus. En zo kunnen steeds meer mensen onder bijzondere gunstige voorwaarden hun eigen huis bouwen.

EH-architects is nauw betrokken bij het IbbA project. Zo hebben wij meerdere woningen ontworpen en zouden wij ook voor U een unieke woning kunnen ontwerpen. Mocht U een vrijblijvend gesprek met ons aan willen gaan over de mogelijkheden voor het ontwerp van een woning voor U in Almere dan kunt U altijd contact met ons opnemen.

U wilt een eigen huis bouwen. En u bent benieuwd of u in aanmerking komt voor de regeling IkbouwbetaalbaarinAlmere. Op de website van IbbA vertellen zij u er alles over. U kunt kijken welke regeling bij u past, welke voorwaarden gelden en zien waar de kavels liggen. Ook kunt u zich aanmelden als geïnteresseerde (onder Contact).

 

Wat is IbbA?

Een eigen laten huis bouwen? Dat kan bijna iedereen. Want in Almere hebben we IbbA, een starterslening voor zelfbouwers. Hiermee is het bouwen van een eigen huis ook haalbaar voor mensen die anders alleen in aanmerking komen voor een huurwoning.

De gemeente Almere en Woonstichting de Key vinden dat iedereen een eigen huis moet kunnen bouwen. Daarom hebben zij de IbbA-regeling opgezet. Hiermee krijgt iedereen met een inkomen vanaf € 2.000 bruto de kans om zelf te bouwen. IbbA staat namelijk voor ‘Ik bouw betaalbaar in Almere’. Het uitgangspunt bij IbbA is dat je leent wat met jouw inkomen kan lenen, de rest van de investering vn jouw IbbA-huis wordt aangevuld vanuit de IbbA-Starterslening. Bij IbbA kies je een van de IbbA-kavels in de stad. Vervolgens bepaal je op basis van jouw financiële mogelijkheden hoe je wilt wonen. Je hebt keuze uit drie woningvarianten.

 

Eengezinswoning

Een IbbA-eengezinswoning kost maximaal € 183.500 (Start) of € 211.000 (Vrijstaand), afhankelijk van wijk waar de kavel ligt en de opties die je kiest. Je financiert minimaal 60% zelf, IbbA financiert het resterende deel. Als je zelf circa € 105.000 kunt lenen kun jij dus al een IbbA-eengezinswoning bouwen terwijl je maandlasten vergelijkbaar zijn met een huurwoning.

 

Jij bent de opdrachtgever

Als je je kavel hebt gekozen, komt het leukste deel: bedenken hoe jouw huis er uit moet zien. Voordat je dat doet, realiseer je dan nog wel even dat je op weg bent om zelf een huis te laten bouwen, jouw IbbA-huis. Jij bent opdrachtgever, je bent geen consument, maar producent van je woning. Immers, je koopt met IbbA geen huis, jij bouwt je IbbA-huis. De rol van opdrachtgever is een uitdaging. Je moet keuzes maken, samenwerken, geduld hebben als het moet.

 

Voor meer informatie: plantjevlag.nl

 

 

 

Zelfbouw architect?

 

Een zelfbouw kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw- en samenbouwprojecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.