ik-bouw-betaalbaar-almere-ibba-kaveluitgifte-zelfbouw

Ik bouw betaalbaar Almere – IbbA 9

Ik bouw betaalbaar Almere – IbbA 9

 

Ik bouw betaalbaar Almere – IbbA 9 Uitgifte nieuwe kavels. Op 31 januari heeft de gemeente Almere 55 nieuwe kavels uitgegeven voor IbbA Start, Extra en Vrijstaand. Het IbbA-team kijkt terug op een zeer succesvolle IbbA Bouwbeurs. Zo’n 500 mensen bezochten de beurs en dat leverde zaterdag 53 inschrijvingen op. Zeker 22 inschrijvers namen het zekere voor het onzekere en brachten de nacht door in de passage van het stadhuis.

 

Want er geldt: hoe eerder je je inschrijving ingeleverd hebt, hoe groter de kans op de kavel van je keuze. Er was belangstelling voor alle soorten IbbA-kavels (IbbA Start, IbbA Extra en IbbA Vrijstaand) en voor alle vijf de wijken (De Laren, Stripheldenbuurt, Nobelhorst, Homeruskwartier en Noorderplassen). Ruim 90 geïnteresseerden wilden meer weten en vertrokken met huiswerk: het nieuwe IbbA Bouwboek, inschrijfformulier en folders van de diverse bouwplannen. Misschien gaan ze deze ronde ook meedoen, of wachten ze tot later dit jaar.

 

Veel starters hadden er heel veel voor over om een mooi plekje op de lijst te krijgen. Zeker 22 starters brachten de nacht door in de passage van het stadhuis. Nadat wethouder Henk Mulder het startsein voor de bouwbeurs had gegeven, werden eerst de 44 wachtenden met complete inschrijving binnengelaten.De hele dag door liepen belangstellenden binnen. Veel Almeerders hebben we gezien. Maar er waren enthousiaste mensen uit heel Nederland: van Amsterdam tot Den Haag, van Meppel tot Rijpwetering!

 

Als jij ook jouw eerste droomhuis zelf wil bouwen met de IbbA-Starterslening, ga er dan gewoon voor. Lever je inschrijving in elk geval uiterlijk in op donderdag 26 februari. En is een heel huis nu niet wat je zoekt, kies dan voor een zelfbouwappartement in het gebouw Homerus Gardens, in het centrum van Homeruskwartier in Almere Poort. Het kan al als je € 1.820 bruto per maand verdient. Neem hiervoor contact op met de Kavelwinkel of kijk op ikbouwbetaalbaarinalmere.nl

 

Ontwerpen Ik bouw betaalbaar Almere IbbA 9

 

Bouw nu ook je eigen droomwoning! EH-ARCHITECTS heeft voor deze ronde IbbA in Almere een zestal duurzame IbbA-bouwplannen (met EPC 0,40) gemaakt. De woningen zijn speciaal ontworpen voor starters en bieden met afmetingen 5,4×10,1m tussen 120 en 143 m2 aan vloeroppervlak verdeeld over twee (IbbA Start) of drie (IbbA Extra) volle bouwlagen. Door de efficiente indeling is er in de woning ruimte voor een grote woonkamer, leefkeuken met kookeiland, 5 a 6 ruime slaapkamers, een badkamer met mogelijkheid voor ligbad en extra bergruimte. Hierbij is keuze uit 3 volle bouwlagen of 2 bouwlagen met een kapdak. Daarnaast is er een ruime keuze aan baksteen voor de gevels en tegelwerk voor de badkamer.

 

 


Opties:

De basiswoning bieden wij aan met de keuze uit verschillende opties. Zo is het mogelijk de woning als hoek- of tussenwoning te bouwen met een platdak of kapdak, voorzien van een dakkapel. Ook is het mogelijk de woning te voorzien van vloerverwarming, ligbad, frans balkon of inloopkast. Uiteraard wordt de indeling geheel op uw woonwensen afgestemd en is er ruimte voor meer of minder slaapkamers op de verdieping.

 

Materialen / Duurzaamheid:
Wij bouwen met duurzame materialen, die weinig onderhoud vereisen, zoals traditioneel metselwerk en kunststof kozijnen. De woning wordt aangeboden met hoogwaardig isolatiemateriaal, HR++-glas en heeft een EPC van 0,4. Zo bouwt u een duurzame woning! En dat is comfortabeler, gezonder, energiezuiniger en beter voor het milieu dan een traditionele woning.

 

EH-ARCHITECTS is een architectenbureau gespecialiseerd in zelfbouw, betaalbaar en duurzaam bouwen. Wij hebben ruime ervaring met ontwerpen en bouwen van unieke woningen voor particuliere opdrachtgevers met een bijzondere woonwens en zijn sinds 2010 actief in het IbbA-programma.

 

Uiteraard is het mogelijk wijzigingen in het ontwerp aan te brengen. Spreekt het ontwerp u aan en wilt u samen met ons uw droomwoning bouwen? Neem dan gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek of bel 070-3462790.