Ik bouw betaalbaar Den Haag kavels Cannenburglaan

Ik bouw betaalbaar Den Haag kavels Cannenburglaan

Ik bouw betaalbaar Den Haag kavels Cannenburglaan

 

Wilt u rustig wonen in een bestaande woonwijk in de buurt van het Zuiderpark en met het openbaar vervoer om de hoek? Dan is deze locatie echt iets voor u. Er zijn 12 kavels te koop met een financieringsregeling voor starters op de koopwoningenmarkt. Starters moeten voor deze regeling een gezinsinkomen tussen € 30.000 en € 38.500 bruto per jaar hebben. De kavels zijn te koop vanaf € 55.500. Inschrijven kan vanaf 12 mei 2017 tot en met 9 juni 2017.

 

Artist impressie zelfbouwkavels Cannenburglaan

Artist impressie zelfbouwkavels Cannenburglaan

 

Tussen de Cannenburglaan, Polanenhof, Erasmusweg en Loevesteinlaan komen kavels te koop voor mensen die hun eigen droomhuis willen bouwen. Het gaat om eengezinswoningen met tuin voor starters. Parkeren kan op straat.

 

De 12 kavels zijn te koop met een financieringsregeling. Deze regeling geldt voor starters op de koopwoningenmarkt met een gezinsinkomen tussen € 30.000 en € 38.500 bruto per jaar. Dit volgens de Ik Bouw Betaalbaar regeling (IBB). Dit geeft starters de ideale kans om een eigen woning te bouwen

 

Financieringsregeling

 

Kijk voor meer informatie over de financieringsregeling op ‘Financieringsregeling voor zelfbouwers met lager inkomen’.

 

Start inschrijving

 

Schrijf u als belangstellende voor de verkoop in. Daarvoor zijn wel een aantal gegevens nodig. Uw gegevens moeten aan de voorwaarden van de IBB-regeling voldoen. Wanneer u aan deze voorwaarden voldoet, wordt uw inschrijving doorgestuurd naar de notaris. Die loot op welke volgorde een keuze voor de kavels kan worden gemaakt. Inschrijven kan vanaf 12 mei 2017 tot en met 9 juni 2017.

 

Bent u starter op de koopwoningmarkt? Met een inkomen tussen de € 30.000 en € 38.500 per jaar? Dan is het zelf bouwen van een eigen huis ook in Den Haag haalbaar voor nog geen € 600 per maand. Dit kan met de ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’ (IbbDH).

 

De koper neemt een hypotheek met een Nationale Hypotheekgarantie die past bij zijn inkomen. De rest wordt aangevuld met een lening tot maximaal € 30.000. De lening is de eerste 3 jaar rente- en (voorlopig) aflossingsvrij. De koper begint na 3 jaar rente en aflossing te betalen op basis van inkomensgroei. Zo kunnen met deze regeling ook de mensen met een lager inkomen aan de slag met de zelfbouw van hun eigen droomhuis.

 

Brochure en Stappenplan

 

Hieronder kunt u de brochure en het stappenplan voor bouwkavels downloaden met meer informatie over deze regeling.

 

 

Starters op de woningmarkt

 

De regeling richt zich op starters op de koopwoningmarkt met inkomens tussen de € 30.000 en € 38.500 bruto per jaar. Den Haag stelt hiervoor de ‘Ik bouw betaalbaar Starterslening’ in. Dit is een al bestaande formule van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SvN) en de stichting Ik bouw betaalbaar. Deze regeling wordt in andere gemeenten zoals Almere, Nijmegen en Oud-Beijerland al met succes toegepast. Meer informatie over deze regeling in Almere vindt u op de website ‘Ik bouw betaalbaar in Almere’ en in Oud-Beijerland op de website ‘OBL vernieuwt’.

In Den Haag gaat het in eerste instantie om een proef met 35 zelfstandige kavels en een kavel voor circa 30 appartementen.

 

Regeling geldt voor 3 locaties

 

In Den Haag worden, speciaal voor de IBB-regeling, 35 kavels aangeboden. Hiervan liggen er 12 in de wijk Moerwijk, achter de Cannenburglaan, in een klein op te zetten programma. De andere 23 kavels worden aangeboden in Ypenburg. Zij zijn onderdeel van Deelplan 20, een groter plan achter het Hofbad met in totaal 108 kavels voor zelfbewoning:

 

  1. Cannenburglaan met 12 woningen met tuin
  2. Deelplan 20 in Ypenburg met 23 woningen met tuin
  3. Petroleumhaven waarbij het gaat om 20 à 30 eenheden in een appartementencomplex op basis van een bouwgroep, of in vaktermen Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

 

De start inschrijving van de eerste Ibb-Den Haag-kavels aan de Cannenburglaan (Moerwijk-Zuid) en de kavels type Woerd in Deelplan 20 (Ypenburg) start op 12 mei en sluit op 9 juni 2017. Daarna is de loting. Bij de verkoop hebben kavelkopers die voldoen aan de voorwaarden van de Ibb-Den Haag regeling voorrang. Daarna kunnen ook andere zelfbouwers de kavel kopen.

Meer informatie over de kavels aan de Cannenburglaan leest u op de pagina: ‘Kavels Cannenburglaan’.

Meer informatie over de kavels in Deelplan 20 type Woerd leest u op de pagina: ‘Kavels Ypenburg deelplan 20’.

 

Bouwboek

 

Er is ook een bouwboek vol ontwerpen van huizen. Deze toont kopers welke huizen beschikbaar en haalbaar zijn. Het bouwboek bevat ontwerpen van diverse architecten/aanneemcombinaties die een complete woning voor een betaalbare prijs aanbieden. Het is niet verplicht om deze ontwerpen te gebruiken. Wel is verplicht om gebruik te maken van bouwbegeleiding. Op de website www.ikbouwindenhaag.nl staat meer informatie over zelfbouw in Den Haag en de locaties die de gemeente ervoor in de verkoop gaat brengen.

 

Aan de slag

 

Heeft u interesse? En wilt u aan de slag met uw eigen Ibb-Den Haag-kavel? Bekijk dan de volgende pagina’s met de benodigde praktische informatie:

 

 

Blijf op de hoogte van de IbbDH-regeling

 

Bent u starter op de woningmarkt en wilt u een leuk huis kopen in Den Haag? Of staat u al een tijd op de wachtlijst voor een sociale huurwoning? Stop met zoeken. Wacht niet langer. Met de starterslening van Ik bouw betaalbaar in Den Haag kan uw droom werkelijkheid worden en bouwt u uw eerste huis gewoon zelf! Laat uw gegevens bij ons achter zodat u als eerste het laatste nieuws ontvangt rondom deze financieringsregeling.

 


Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.