• Moderne woning zelfbouw kavel Escamplaan Den Haag
  • Moderne woning zelfbouw kavel Escamplaan Den Haag

Moderne woning Escamplaan Den Haag – Zelfbouw kavels EL27-28

Moderne woning Escamplaan Den Haag – Zelfbouw kavels EL27-28 Oplevering!

Van de week hebben wij deze moderne woning aan de Escamplaan te Den Haag opgeleverd. Het betreft de woning op zelfbouw kavels EL27-28 waarvoor wij een modern ontwerp hebben gemaakt. De woning is op maat ontworpen geheel naar de wens van onze opdrachtgevers en heeft een breedte van 9,6m en een moderne uitstraling. De woning heeft een speelse uitstraling door de verspringende ramen en het lijnen spel in de gevels. De gevels hebben een strak lijnenspel met een beplating en antraciete kozijnen. Aanvullend is er aan de voor- en achterzijde een bloemkozijn ontworpen waardoor binnen in een ruime vensterbank ontstaat. Daarnaast is de woning van alle gemakken voorzien zoals domotica, vloerverwarming op alle verdiepingen en diverse duurzaamheidsopties waardoor de woning zuinig in zijn energieverbruik is.

Zelfbouw locatie Escamplaan Den Haag

Uniek voor starters en ideaal voor gezinnen: een huis met een tuin aan het water op een eiland in Houtwijk. Er is ruimte voor 66 eengezinswoningen. Op ‘het Eiland’ zijn 10 kavels ook geschikt voor een klein appartementencomplex.

Betaalbaar en goed wonen.

De gemeente start met de uitgifte van kavels op een oud woonwagencentrum in Houtwijk. Het is een gunstig gelegen plek, in een gewilde buurt. Houtwijk is eigenlijk een dorp in de stad. U woont hier betaalbaar en goed:

  •  Karakteristiek zijn de autoluwe straten, bomen, sloten, bruggetjes en parken.
  • Houtwijk is kinderrijk, er zijn voldoende scholen en er is een groot, gezellig winkelcentrum.
  • Vanuit uw nieuwe huis fietst u straks in 10 minuten naar het strand.
  • Natuurgebied Madestein is op loopafstand. Hier vindt u een stadsboerderij, heempark, recreatieplas en vogelrustplaats.
  • De Uithof is ook dichtbij: natuur met honderden soorten planten, vogels en vissen én een sportcomplex.
  • De nieuwe woonwijk is uitstekend bereikbaar, met bus of tram en auto.
  • Via de zuidelijke randweg bent u snel op de A4 en A13.

Een nieuwe buurt in een bestaande wijk

De bouwlocatie is een eiland, omringd door een sloot. De huizen staan rond een hof en hebben een achtertuin aan het water. Toekomstige huiseigenaren mogen de hof helpen ontwikkelen en eventueel beheren. Enkele kavels zijn ook geschikt voor het bouwen van appartementen, omdat hier tot 6 lagen gebouwd mag worden. De locatie is daarom geschikt voor particulieren, projectontwikkelaars, beleggers en bouwgroepen.

Volop mogelijkheden

U bouwt in een nieuwe buurt die aansluit bij een bestaande wijk, met alle voordelen. De locatie heeft het karakter van een eiland. De bouwkavels bieden volop mogelijkheden voor zowel individuele keuzes als voor collectieve keuzes. Uw droomhuis kunt u dus alleen bouwen of samen met anderen.

Toegang wijk

De nieuwe buurt wordt straks via 3 bruggen met de rest van Houtwijk verbonden. Eén brug naar de Q.A. Nederpelstraat en 1 bij de A. van der Tangstraat. De huidige toegangsweg via de Escamplaan vervalt en wordt vervangen door een voetgangers- en fietsersbrug. De aansluiting van de bruggen naar de bestaande wijk wordt in overleg met de omgeving verder vormgegeven.

Ruimte voor creativiteit

De contouren staan vast: de woningen moeten aaneengesloten zijn en kunnen maximaal 3 bouwlagen hoog en 4,8 of 5,4 of 6 meter breed zijn. De maat biedt veel ruimte voor creativiteit. U kunt bijvoorbeeld vides maken, met veel lichtinval. Alle kavels liggen aan het water en gunstig ten opzichte van de zon. Bewoners parkeren op eigen terrein, bezoekers aan het plantsoen. Hagen staan haaks op de gevels en zorgen ervoor dat u vanaf de straat de auto’s niet ziet. Hierdoor is er veel privacy

Meer informatie over zelfbouw kavels Escamplaan Den Haag vindt u op: www.ikbouwindenhaag.nl

Klik hier om het kavelpaspoort en de gebiedskaart zelfbouw kavels Escamplaan Den Haag te downloaden.

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.