Nieuwe zelfbouwkavels in Amsterdam

Nieuwe zelfbouwkavels in Amsterdam:  Zeeburgereiland, Entreegebied, Louis Bouwmeesterstraat, Sloterweg, Amstelkwartier

Vanaf zaterdag kunnen Amsterdammers weer proberen een zelfbouwkavel in de stad te bemachtigen. Maar wie zo’n felbegeerde plek krijgt, wordt dit jaar anders bepaald.

Wethouder Ivens (Wonen) heeft een nieuwe lijst van plekken waar een eigen woning gebouwd kan worden bekendgemaakt. Het gaat in totaal om 62 zelfbouwkavels voor individuen. Ook zijn er nog acht kavels die gebruikt kunnen worden door bouwgroepen.
Zelfbouw is de afgelopen jaren erg populair geworden in Amsterdam. Bij de uitgifte van de kavels ontstonden lange wachtrijen. Sommige belangstellenden stonden zelfs enkele weken in de rij, waarvoor complete campings werden ingericht.

Commerciële partijen
Vanaf dit jaar is dat niet meer nodig. Inschrijven gebeurt vanaf nu digitaal en gaat niet meer volgens de methode ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Aan het einde van de inschrijfperiode zal namelijk geloot worden aan wie de kavels worden toegewezen. Geïnteresseerden betalen wel inschrijfgeld van 1000 euro.

Om te voorkomen dat de grond in handen komt van commerciële partijen, zijn er dit jaar strengere regels ingesteld. De bouwer wordt daarbij verplicht daadwerkelijk zelf in de woning te gaan wonen en ook is het verboden om het huis binnen drie jaar door te verkopen.

Op 29 oktober start de inschrijving voor de individuele zelfbouwkavels. Neemt u goed onderstaande informatie door voordat u het inschrijfformulier invult.

Toelichting inschrijfformulier kavels voor individuele zelfbouw en samen in het klein
Neem het onderstaande goed door voordat u het digitale inschrijfformulier opent en invult!

U kunt zich uitsluitend inschrijven via het digitale inschrijfformulier onderaan deze pagina.
– De inschrijfperiode is van zaterdag 29 oktober 12.00 uur en sluit op zaterdag 26 november om 17.00 uur.

– Lees de inschrijfprocedure voordat u inschrijft. Deze vindt u ook in de brochures van de zelfbouwlocaties.

– U kunt ook zien hoe de inschrijvingsprocedure werkt in deze animatievideo.

– Aan de inschrijving zijn kosten verbonden, te weten €1000,-. Dit bedrag betaalt u eenmalig. Als u uw eerdere inschrijving wilt wijzigen, dan zijn daar geen kosten aan verbonden.
Na het doorlopen van de invulstappen van het inschrijfformulier, het betalen van het inschrijfgeld en het verzenden van het volledig ingevulde formulier, ontvangt u een bevestigingsmail. Zodra u deze mail heeft ontvangen, met daarin vermeld uw unieke betaalnummer, dan is uw inschrijving verzonden en door de gemeente ontvangen. Bewaar deze mail goed!
Heeft u al een inschrijfformulier ingediend en wilt u uw inschrijving wijzigen? Dan dient u een nieuwe volledige inschrijving te verrichten. U heeft hierbij het unieke betaalnummer van uw eerste inschrijving nodig. Deze vindt u in de bevestigingsmail van uw eerste inschrijving.
Gedurende 14 dagen na de inschrijfperiode, te weten zaterdag 26 november van 17.00 uur tot en met 10 december 17.00 uur, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Annuleert u na 10 december 17.00 uur uw inschrijving, dan krijgt u uw inschrijfgeld niet terug.
De volgorde van kaveltoewijzing wordt bepaald door loting, uitgevoerd door een onafhankelijke notaris.
Krijgt u geen kavel toegewezen, dan wordt uw inschrijfgeld teruggestort.

Zaterdag 29 oktober heeft wethouder Laurens Ivens (Wonen) tijdens de jaarlijkse Zelfbouwmarkt het kavelaanbod 2016 gepresenteerd.

De Zelfbouwmarkt vond dit jaar plaats op het Westergasterrein en vele bezoekers kwamen af op de informatiekramen van de projecten en de zelfbouwworkshops.

Kavelaanbod
Het onthulde aanbod van 2016 bestaat uit 8 kavels voor bouwgroepen voor in totaal ongeveer 120 appartementen en 62 kavels voor individuele zelfbouw. Een overzicht staat op de Kavelkaart 2016. Voor het Centrumeiland gaat de inschrijving in januari 2017 van start. Op de Zelfbouwmarkt was al wel informatie te verkrijgen over de verschillende vormen van zelfbouw op dit te ontwikkelen stukje Amsterdam.

Gedurende de inschrijfperiode zijn er kijkdagen van de verschillende zelfbouwlocaties.

Kijkdagen
5 november Dubbelink en Zelfbouwcafé On Tour
Tijd: 12.30-14.30 uur
Locatie: Zelfbouwlocatie Dubbelink (naast Dubbelink 7)
Zelfbouwcafé On Tour: 15.00-16.30 NoLimit, Geldershoofd 80, Zuidoost.

12 november Cor Hermusstraat en Sloterweg
Tijd: 11.00-14.00 uur Cor Hermusstraat, 14.30-15.00 uur Sloterweg
Locatie: Bijgebouw Verrijzeniskerk, Louis Bouwmeesterstraat 74 (tot 14.00 uur).
Vanaf 14.30 wordt op locatie Sloterweg B (op de parkeerplaats tegenover Sloterweg 1012) informatie gegeven over de kavels aan de Sloterweg.

13 november Entreegebied en Parnassia locatie
Tijd: 13.00-15.00 uur, 13.00 uur verzamelen in de Kimme, Beemsterstraat 546.
Om 13.45 uur gezamenlijk naar de locatie Entreegebied of de Parnassia locatie.
Wij zijn tot 15.00 uur aanwezig op de locatie om uw vragen te beantwoorden.
Contact: 020-6366766

19 november Amstelkwartier en Kop Weespertrekvaart
Tijd: 10.00-12.00 uur
Locatie: Thuis aan de Amstel, Korte Ouderkerkerdijk 40 in Amsterdam

19 november Zeeburgereiland 2A LOCATIE GEWIJZIGD!
Tijd: 12.00-14.00 uur
Locatie: Restaurant Haddock, IJdijk 8

Voor meer informatie over zelfbouw kavels in Amsterdam ook op www.amsterdam.nl

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.