Sneak preview: Vrijstaande woning zelfbouw kavel Leidseweg Utrecht

Sneak preview: Vrijstaande woning zelfbouw kavel Leidseweg Utrecht

Binnenkort wordt deze ruime 2-onder-1-kap woning op een zelfbouw kavel aan de Leidseweg te Utrecht opgeleverd. En omdat we het zo’n leuk en bijzonder project vinden, krijgen jullie alvast een preview van de woning. De woning is geheel in klassieke stijl opgetrokken met veel detail, in oa de kozijnen, het metselwerk, natuursteen en de daklijsten. Iets heel anders dan we normaal doen, maar ook een klassieke stijl heeft veel interessante aspecten: een leerzaam ontwerptraject en veel bijzondere details.

Op het moment werken de opdrachtgevers de woningen van binnen af en hopen wij na de zomer jullie een paar mooie foto’s te kunnen tonen.

Plan

Dit plan vervult in een behoefte in de wijk tot ruime eengezinswoningen. Geheel in lijn met de vormgeving van de planontwikkeling aan de Leidseweg sluit het ontwerp van deze woning aan bij de bestaande en nieuwe bouwvolumes zoals die in het (ontwerp)bestemmingsplan langs de Leidseweg zijn opgenomen. Het bouwvolume wat gerealiseerd wordt, gaat op in de rij van de bestaande en nieuw te ontwikkelen bebouwing van geschakelde en vrijstaande woningen.

Het ontwerp van deze woning versterkt qua bestemming, stedelijk beeld en bouwvolume de diversiteit van de huidige en nieuwe bebouwing die het karakter van de Leidseweg bepaald. Het volume staat vrij op de kavel zonder garages aan weerszijden. Hierdoor bedraagt de afstand tot de erfgrens aan beide zijden tenminste 4,5 meter en de afstand tot de bebouwing op de aanliggende percelen meer dan 6,5 meter.

Het beeld van een vrijstaande villa wordt versterkt doordat qua detaillering en materiaalgebruik een hoge standaard wordt nagestreefd. Expliciet doel is om goed aan te sluiten bij de stijl van de fraaie bebouwing in de omgeving, zoals bijvoorbeeld de villa op de Leidseweg 123.

Duurzaam

Als voorbereiding op de toekomst zijn de opdrachtgevers erin geslaagd om een volledig energieneutrale woning te bouwen, waarbij maatregelen als hoogwaardige isolatie, warmtepomp, WTW-ventilatie en zonnecellen vrijwel onzichtbaar zullen worden ingepast.

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.