Startbouw Woningen zelfbouw kavels Acaciastraat Bomenbuurt Den Haag

Startbouw Woningen zelfbouw kavels Acaciastraat Bomenbuurt Den Haag

Onlangs zijn wij gestart met de bouw van 4 woningen a/d Acaciastraat te Den Haag. De startbouw van de woningen op zelfbouw kavels Acaciastraat in de Bomenbuurt te Den Haag, is een bijzonder project op een net zo bijzondere locatie. Doorgaans worden zelfbouw woningen op nieuwbouw locaties gerealiseerd, dit maal echter maakt een oud buurtgebouw plaats voor 7 woningen gerealiseerd door zelfbouwers en dat midden in een bestaande wijk uit de jaren ’30. EH-ARCHITECTS heeft 4 van de 7 woningen mogen ontwerpen en de opdrachtgevers begeleidt. Ook doen wij tijdens de realisatie controle op de bouwplaats.

In april 2018 zijn de palen geboord en aansluitend is de aannemer in mei gestart met de funderingswerkzaamheden. Op het moment zijn de palen uitgehard, doorgemeten en accoord bevonden. Nadat de aannemer de bekistingen en de wapening heeft aangebracht zijn afgelopen vrijdag de funderingsbalken gestort.

Acaciastraat Bomenbuurt Den Haag

De Bomenbuurt is een echt buurtje. Rustige woonstraten met betrokken bewoners en een gezellig winkelgebied. Jong en oud nestelt hier goed. De kavels in de Acaciastraat zijn geschikt voor de bouw van 8 herenhuizen. Alle kavels zijn inmiddels verkocht en wij zijn gestart met de bouw.

Woningen zelfbouw kavels Acaciastraat Bomenbuurt Den Haag

Centraal gelegen

Goed en gezellig winkelen doe je in de Fahrenheitstraat, dat weten ook de bewoners van de nabijgelegen wijken. Er zijn supermarkten, winkels voor fijnproevers en leuke lunchrooms. Gemoedelijk en kleinschalig, zoals de hele Bomenbuurt.

Het stratenplan met veel pleintjes, plantsoenen en speeltuinen werd in 1911 getekend door Berlage. Er staan overwegend portiekwoningen, met mooie gevels en vaak een verrassend ruim woonoppervlak. Hoogbouw ontbreekt. Het vriendelijke karakter en de centrale ligging maken de Bomenbuurt tot een populaire Haagse woonwijk. Dichtbij uitvalswegen en openbaar vervoer.

Het HagaZiekenhuis bevindt zich op loopafstand. Er is ruime keuze in onderwijs: openbaar, christelijk en montessori. Tegenover de bouwlocatie in de Acaciastraat ligt de Bavinckschool met een groot voorplein. Het monumentale gebouw is onlangs volledig gerestaureerd.

Woningen zelfbouw kavels Acaciastraat Bomenbuurt Den Haag

Uitsluitend bestemd voor particulieren

Er is plek voor minimaal 6 en maximaal 8 herenhuizen. De bouwkavels zijn uitsluitend bestemd voor particulieren. Er is een zelfbewoningsplicht. Eigenaren moeten minstens drie jaar in hun huis wonen. Snel verhuren of verkopen is niet toegestaan.

Een huis bouwen is een flinke uitdaging. Maar u staat er niet alleen voor. Medewerkers van de gemeente Den Haag helpen u graag op weg bij het verwezenlijken van uw plannen.

Woningen zelfbouw kavels Acaciastraat Bomenbuurt Den Haag

Medium, Large of Extra Large?

De bouwkavels liggen om de hoek van de Fahrenheitstraat, naast de oude bioscoopzaal van het legendarische West End Theater. In het pand is sinds jaar en dag een supermarkt gevestigd. Alle bouwkavels hebben een zonnige achtertuin (zuidoosten).

Woningen zelfbouw kavels Acaciastraat Bomenbuurt Den Haag

Extra groot herenhuis

Er is plek voor 6, 7 of 8 kavels. De minimale breedte is 4,80 meter en er kunnen maximaal 4 stroken van 60 centimeter worden bijgekocht. Een extra groot herenhuis van 7,20 meter behoort zo tot de mogelijkheden. De hoogte staat wel vast: 13 meter verdeeld over maximaal 4 woonlagen waarvan de bovenste laag terugliggend van de gevel moet zijn.

Parkeren

De huizen grenzen aan de stoep. De nieuwbouw volgt de rooilijn van de bestaande huizen in de Acaciastraat. Bewoners parkeren hun auto in de straat.

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.