Oplevering vrijstaande woning Entreegebied Amsterdam-Noord

Onlangs hebben wij deze industriële woning opgeleverd. Op deze compacte kavel in het Entreegebied in Amsterdam-Noord hebben wij een 3 laags vrijstaande woning ontworpen. De woning heeft een speelse indeling, met een studio en een open leefkeuken op de begane grond die in verbinding staan met de woonkamer op de 1e verdieping. Op de 2e verdieping is ruimte voor 3 slaapkamers een badkamer, los toilet en de techniek. De woning heeft een stoer, industriele uitstraling. Dit wordt versterkt door de getrommelde rode baksteen en de zwarte kozijnen.

De woning heeft een EPC = 0 en is daarmee zeer energiezuinig ontworpen. Er zijn ca 20 zonnepanelen toegepast, een warmte pomp en hoogwaardige isolatie.


Het Entreegebied
Locatie zelfbouwkavels en directe omgeving Het Entreegebied ligt in het oostelijk deel van Amsterdam Noord, in de Waterlandpleinbuurt, langs de IJdoornlaan en de Zuiderzeeweg. In de directe
omgeving ligt het groene Waterland. Het Entreegebied heeft aan de waterzijde een openbare groene verbinding met de Waterlandpleinbuurt.

Voorzieningen
In de Waterlandpleinbuurt zijn de afgelopen jaren veel nieuwe woningen en voorzieningen gebouwd, waaronder een nieuw winkelcentrum op het Waterlandplein, een wijkcentrum met bibliotheek en 2 nieuwe brede scholen. Ook is de openbare ruimte op veel plekken vernieuwd waaronder de vernieuwing van het park de Groene Zoom, dat centraal in de wijk ligt. De vernieuwing gaat de komende jaren door met de bouw van woningen en een derde brede school.

De woningen
In het Entreegebied zijn in totaal 55 eengezinswoningen in de zelfbouw gepland, waarvan 41 rijwoningen en 14 vrijstaande villa’s. Er zijn inmiddels 50 kavels in erfpacht uitgegeven. De overige
5 kavels worden nu aangeboden.

De bouwenvelop (afmetingen)/kavelregels
Er worden 5 ruime bouwkavels aangeboden, waarvan 4 aaneengesloten herenhuizen en 1 vrijstaande villa. De positie van de villa op de kavel kan voor een groot deel naar eigen inzicht gekozen worden. Op de kavel voor de vrijstaande villa kan één eengezinswoning worden gebouwd. De kavel heeft een oppervlakte van 230 m2 en een bouwvolume van162 m2 meter bruto-vloeroppervlakte. U kunt hier maximaal 3 lagen bouwen. De herenhuizen hebben een kaveloppervlakte vanaf 110 m2 en een bouwvolume vanaf 224m2 meter bruto-vloeroppervlakte. Hier moeten 4 bouwlagen gerealiseerd worden. Enkele kavels kunnen gesplitst worden in twee appartementsrechten. Alle kavels beschikken over een grote tuin.

Werken aan huis
Tot maximaal 40% van het vloeroppervlak van het hoofdgebouw van de woning is te gebruiken voor aan-huis-gebonden-beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten. Dit is een dienstverlenend beroep, dat in een woning door de bewoner zelf wordt uitgeoefend, waarbij de woning in overwegende mate haar woonfunctie behoudt en dat een ruimtelijke uitstraling heeft die met de woonfunctie in overeenstemming is.

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.