Vrijstaande woning zelfbouw kavel Nobelhorst Almere

Vrijstaande woning zelfbouw kavel Nobelhorst Almere

Locatie

Op een ruime zelfbouw kavel in Nobelhorst Almere is deze vrijstaande woning ontworpen voor een jong gezin. Met opdrachtgevers die van de kleur zwart houden is een zwarte woning als eindresultaat geen verrassing. In Nobelhorst is een dorpse architectuur de norm en deze woning is daarop de zwart uitzondering.

Witte huizen met een tuitgevel of een schuine kap kop veel voor, echter ook rechte volumes zijn op deze locatie toegestaan. Deze moderne woning is een alle opzichten een sterk contrast met zijn omgeving, zowel van binnen als van buiten.

Buitenzijde

Aan de buitenzijde is de woning open maar toch gesloten. Er zijn grote glasvlakken ontworpen op posities die van binnenuit beschutting en uitzicht geven. De begane grond is van de straatzijde afgewend om de nodige privacy overdag en ’s avonds te waarborgen. De verticale en horizontale ontsluitingen zijn echter open en bieden uitzicht en doorkijkjes van binnen naar buiten.

De materialisatie bestaat uit zwarte houten latten, verduurzaamd zodat deze op lange termijn mooi blijven en niet krom trekken. De houten latten vormen een sterk contrast met de bakstenen woningen in de omgeving. Aansluitend op de zwarte latten zijn aluminium kozijnen het enige andere materiaal dat zichtbaar is. De aluminium kozijnen zijn vierkant en variëren in grootte van 60 x 60 cm tot 3,5 x 3,5 meter. Deze grote afmeting zorgt voor veel daglicht tot diep in de woning.

Binnenzijde 

Binnenin heeft de woning een bijzondere indeling, met een grote vide over de gehele lengte van de woning. Hierdoor ontstaat er een zekere interactie tussen de verblijfsruimten onderling en zijn er vele doorkijkjes van binnen naar buiten.

Door de ramen schijnbaar willekeurig te positioneren ontstaat er een speelse uitstraling en mooie lichtval binnen in de woning op zonnige dagen. Als ware het schilderijen die aan de muur zijn gehangen, worden de uitzichten en het groen in de tuin ingekaderd.

De opbouw van de woning gaat van openbaar naar prive. Op de begane grond bevindt zich naast de entree, toilet en berging, eveneens de keuken, eten en de woonkamer. Op de entresol verdieping de logeerkamer, de waskamer en de studieruimte die in open verbinding staat met de woonkamer/ keuken. Op de 2e verdieping bevinden zich de slaapvertrekken. De slaapverdieping is efficient ingedeeld en biedt ruimte aan de slaapkamers, toilet, techniek en de badkamer.

Details en accessoires zijn in deze woning zwart. De deurgrepen, het stalen hekwerk langs de vide, maar ook de keuken en het meubilair. Hierdoor krijgt de woning een bepaalde rust overzicht en is het interieur in balans.

Om de strakheid van dit moderne interieur te doorbreken is de open trap, die als een spil door de woning loopt en de verdiepingen (visueel en fysiek) met elkaar verbindt, uitgevoerd in essenhout. Een warme houtsoort die ook in het interieur op sommige plaatsen terugkomt.

Nobelhorst Almere

In Nobelhorst woon je samen met je buren in een van de gezellige buurtjes, zoals De Boswachterij of De Dorpshaven. Nobelhorst is écht een dorp in de stad: sociaal, divers qua bewoners en uitstraling én duurzaam.

Hier ken je je buren en spelen kinderen fijn op straat, in het bos of in een van de speeltuinen. Maar wat Nobelhorst écht bijzonder maakt: je krijgt er ruimte voor eigen initiatief, bijvoorbeeld op de buurtkavel die bewoners, verenigd in een buurtschap, samen in beheer krijgen. Het dorp ontstaat voor een groot deel door deze eigen initiatieven van bewoners en ondernemers. Van het opzetten van ondernemingen tot de inrichting van de buurtschuur of een speeltuin.

Elke buurtje is anders
Elke buurt heeft zijn eigen karakter, sfeer en architectuurstijl en er is veel variatie in huizen. Je woont hier heerlijk rustig en vrij. Met een geweldig bos naast de deur en veel water in de buurt, kun je je hier heerlijk vermaken in de natuur. Een buurt bestaat altijd uit koophuizen, zelfbouwkavels en huurhuizen.

Kijk voor meer foto’s, plattegronden en informatie over de woning ook op de projectpagina: vrijstaande woning Nobelhorst Almere

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.