Vrijstaande woning zelfbouw kavel Villapark Uithofslaan Den Haag 

Vrijstaande woning zelfbouw kavel Villapark Uithofslaan Den Haag

Onlangs is deze vrijstaande woning op zelfbouw kavel Villapark Uithofslaan te Den Haag opgeleverd. Deze bijzondere vrijstaande villa heeft een moderne uitstraling en is geheel levensloop bestendig ontworpen voor onze opdrachtgevers. De woning heeft 2 verdiepingen met wonen, eten, koken op de begane grond en slapen, werken, logeren en wassen op de verdieping. Om de woning levensloop bestendig te maken is een kleine personen lift in het ontwerp geïntegreerd.

De woning is ruim opgezet en maakt volop gebruik van de hoogte onder de kap. Deze heeft een verplichten helling van 55 graden volgens het kavelpaspoort van de gemeente Den Haag, waardoor de ruimte onder de kap ook deel uit kan maken van de beleving binnenin. Om de hoogte van de woning te benadrukken is midden in de woning een vide geplaatst zodat vanaf begane grond een visuele relatie met de kapvorm van de woning wordt gelegd. De open trap met zwevende houten blokken vormt een mooie verbinding met de verdieping en komt in de afwerking van keuken en de hout accenten op verschillende plaatsen in de woning terug.

Vrijstaande woning villapark Uithofslaan Den Haag

In het ontwerp is een onderscheid gemaakt tussen de dienende functies (zoals badkamer, toilet, techniek en opslag) en de verblijfsruimten (zoals woonkamer, keuken en slaapkamers) hetgeen duidelijk te zien is in de expressie van het volume. De dienende functies zijn in een stenen “blok” verwerkt, welke in het volume met de schuine kap is geschoven. Het blok met de dienende functies grijpt in het volume en wordt benadrukt door deze in betonsteen te realiseren, terwijl de rest van de woning in leisteen is uitgevoerd.

Duurzaam bouwen: Zelfbouw woning Uithofslaan Den Haag

Duurzaamheid en wooncomfort

Deze vrijstaand woning a/d Uithofslaan te Den Haag is gerealiseerd met hoogwaardig isolatiemateriaal, triple beglazing HR+++, WTW-systeem, vloerverwarming PV-panelen en een (deels) groendak. De woning heeft hierdoor een EPC van 0,4 en voldoet daarmee aan de door de gemeente gestelde eisen met betrekking tot duurzaamheid voor de vrijstaande woning aan de Uithofslaan. De woning heeft hierdoor een zeer prettig binnenklimaat, biedt extra wooncomfort en bespaart kostbare energie!

Zelfbouw locatie Uithofslaan Den Haag

Royale zelfbouw bouwkavels in een luxe woonwijk. Gelegen tussen polders en weiden, op fietsafstand van de stad en het strand. Voortbouwen op een beproefd plan en alle ruimte voor uw droomhuis. De 66 kavels bieden volop mogelijkheden voor exclusieve woonwensen.

Villapark Uithofslaan is gelegen aan de zuidwestkant van Den Haag, in de groene, ecologische zone tussen de stad en het kassengebied van het Westland, nabij Wateringen. Hier, in de Westlandse Zoom, is de natuur nog de baas. Weilanden, riviertjes en oude boomgaarden domineren het landschap. In 2006 zijn de eerste villa’s – variërend van traditionele bouwstijl tot moderne architectuur – opgeleverd en bewoond.

Uithofslaan

Van alle gemakken voorzien
Rustiek wonen. Luxe wonen. Van alle gemakken voorzien. Scholen, basis en middelbaar, bevinden zich in de nabije omgeving. In Kijkduin is de The Hague International School. Voor de boodschappen kunt u terecht in de nabijgelegen dorpen Poeldijk of Wateringen, winkelcentrum In de Boogaard en op de Leyweg. Het recreatiegebied Madestein ligt om de hoek, net als natuurgebied en recreatiecentrum De Uithof. Liever naar de binnenstad? Dat kan met de bus. Via de N211 bereikt u snel de snelweg. Ook Rotterdam The Hague Airport ligt zo binnen handbereik.

Kleine groene wijk

Welkom in Villapark Uithofslaan. Verrassend landelijk en groen tot aan zee. Ontdek het zelf! De 66 zelfbouw kavels liggen in het centrum van de wijk rond de archeologische speeltuin. De kavels bieden veel mogelijkheden: van een villa tot geschakelde woningen. Iedereen kan bouwen: zelfbouw, projectontwikkelaars, beleggers, bouwgroepen én particulieren. U staat er niet alleen voor. Medewerkers van de gemeente Den Haag helpen u graag op weg bij de verwezenlijking van uw plannen.

Voormalig kassengebied

Villapark Uithofslaan is een voormalig glastuinbouwgebied, bereikbaar via de Poeldijkseweg. Het gebied, in totaal 28 hectare groot, ligt tussen het recreatie- en natuurgebied De Uithof, de Poeldijkseweg en de Wennetjessloot. Het deel tussen het volkstuinencomplex en de boomgaard is al ontwikkeld. Dit gedeelte is gebouwd onder de naam ‘De Seizoenen’. Er staan ongeveer 50 voornamelijk vrijstaande huizen. Vanuit hier wordt voortgebouwd aan een luxe woonwijk.

Oorspronkelijke slotenstructuur

De huidige tuinderswoningen langs de Uithofslaan blijven staan. Ten westen van de Uithofslaan is een nieuwe toegangsweg, de Adriana van Roonlaan, aangelegd om de gronden tussen deze laan en de Wennetjessloot te ontwikkelen. De verkaveling van deze gronden volgt de oorspronkelijke slotenstructuur. De 66 kavels liggen in het centrum van de wijk, nabij de historische ’t Uithofs Molensloot en de archeologische speelplaats, die staat op de restanten van een middeleeuwse boerderij. De nieuwbouw moet straks aansluiten bij de bestaande bebouwing en passen in het kwaliteitsplan van het villapark.

Bescherming landschappelijk karakter

De zelfbouw kavels zijn gemiddeld 250 vierkante meter groot, variërend van 150 vierkante meter tot 440 vierkante meter en worden bouwrijp opgeleverd. Er zijn enkele voorschriften ter bescherming van het groene en landschappelijke karakter van de wijk en omgeving. Zo moet de voorgevel minstens 5 meter van de erfgrens staan en de achtergevel minimaal 8 meter. Hierdoor is er straks ruim zicht over het groen en water. Hoekwoningen staan minimaal 3 meter van de zijgrens. Afhankelijk van de kavel moet de woning worden uitgevoerd met een kap van 55 graden. Op alle vrijstaande kavels zijn ook platte daken toegestaan. De gemeente zorgt bij de geschakelde woningen voor een achterom.

Gevarieerde woningtypen

Op de zelfbouw kavels kunnen verschillende woningtypen worden gebouwd met een keuze uit vrijstaand, twee-onder-een-kap of een korte rij geschakelde woningen. Door de lage woningdichtheid zijn de straten autoluw. Wegen worden zoveel mogelijk zonder trottoirs aangelegd. Het parkeren zal voornamelijk op eigen terrein plaatsvinden. In de straten worden voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers aangelegd.

Voor meer informatie over zelfbouw op kavels a/d Uithofslaan te Den Haag kunt u kijken op www.ikbouwindenhaag.nl

Onderstaand vindt u de beschikbare brochure van de gemeente Den Haag over de kavels voor zelfbouw locatie Uithofslaan Den Haag:

Overzicht en informatie zelfbouw kavels Uithofslaan Den Haag (.pdf 735Kb)

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.