Zelfbouw Blok59 IJburg Amsterdam - hoogste punt

Woningen Blok 59 IJburg Amsterdam – Hoogste Punt

Woningen Blok 59 IJburg Amsterdam – Hoogste Punt


Zelfbouw woningen op kavels Blok 59 IJburg Amsterdam

Op zelfbouw locatie Blok 59 IJburg Amsterdam zijn wij gevraagd voor het ontwerpen en begeleiden wij de bouw van 10 woningen op zelfbouw kavels aan de Nico Jessekade en de Jan Vrijmanstraat. Begin december hebben wij de eerste paal geslagen voor de eerste woningen uit fase 1 en in het eerste kwartaal van 2016 zijn de palen voor de woningen in fase 2 geslagen.

Voor deze woningen worden bijzonder lange heipalen de grond in geslagen. Op IJburg is de bodem weinig draagkrachtig en hebben de heipalen een lengte van maar liefst 27-28 meter!! Een heistelling als deze zie je dan ook niet vaak.

In week 13 t/m 15 werden de bekistingen, wapening geplaatst en de funderingen gestort. Zodat we in week 16 kunnen starten met de opbouw van de casco’s van de woningen op zelfbouwkavels Blok 59 IJburg te Amsterdam. Eind week 16 zijn de funderingen gereed en is de riolering voor alle woningen aangelegd. De NUTS aansluitingen zijn doorgevoerd en het leidingwerk voor de begane grondvloer zit op de plek. De komende weken volgen de vloeren en zullen de casco’s worden opgebouwd.

Eind juni vierden wij samen met onze opdrachtgevers het hoogste punt van de woningen! Onder het genot van een hapje en een drankje hebben wij samen met de aannemer en onze opdrachtgevers een rondgang door de woningen gedaan met ruimte voor vragen. Inmiddels zijn de casco’s op hoogte en zit het metselwerk rond de gevels, de stijgers zullen binnenkort weggehaald worden zodat de gevels duidelijk zichtbaar zijn.

Elke woning voor de kavels in Blok 59 IJburg Amsterdam is uniek en voor ieder opdrachtgever op maat ontworpen. Er is een grote diversiteit in woningtype, bouwhoogten, materialen en interieurs. Zo bouwen we woningen met gevelmateriaal in baksteen, stucwerk, hout of plaatmateriaal. Daarnaast varieren de woningen in breedte tussen 5400mm tot 7200mm en hebben ze 3 of 4 bouwlagen, aldan niet met een dakterras of splitlevel.

Het betreft 10 moderne woningen met een duurzaamheidsambitie van EPC=0,4. Zo bouwen wij woningen met duurzaamheidsmaatregelen als PV-panelen, vloerverwarming, douche WTW, hoogwaardige isolatie en kierdichting.

IJburg is jong en fris. Er wordt gewoond, gewerkt en gewinkeld aan het water, op kades, aan parken, grachtjes en stadse straten. Met de sneltram 26 ben je in 15 minuten in hartje Amsterdam (CS), bij de bibliotheek of het Muziekgebouw aan het IJ. De A10 en de A1 zijn om de hoek. Blijburg is hèt stadsstrand van Amsterdam: pootjebaden met rosé en sfeervolle muziek.

van mij bij de key

Een kavel kopen en vervolgens zelf opdracht geven voor het ontwerp en de bouw van je eigen huis. Dat is kort samengevat wat we verstaan onder zelfbouw in Blok 59 IJburg Amsterdam. De manier bij uitstek om een uniek huis te realiseren dat voldoet aan jouw wensen. Woonstichting De Key ontwikkelt aan de rustige zuidzijde van Haveneiland Oost (IJburg) een gevarieerd aanbod van zelfbouwkavels en bied je nu de kans om hier zelf te bouwen.
In de brochure leggen wij het project met de verschillende typen straat-, tuin- en kadekavels aan je uit en ook de bouwregels waarbinnen je een eigen droomhuis kunt realiseren naast je buren. Daarnaast laten wij zes architecten aan het woord over blok 59 en hun vertaling van het kavelpaspoort en de bouwregels in inspirerende ontwerpen.

In 10 stappen lichten wij het hele proces toe. Wat er allemaal bij komt kijken en wanneer in het proces bepaalde stappen gereed dienen te zijn om verder te kunnen. Grofweg duurt het 50 weken om vanaf de reserveringsovereenkomst te komen tot start bouw. Maar iets sneller kan ook. Na levering van de grond dien je dan binnen 18 maanden de woning te voltooien. Daarna kun je met een trots gevoel genieten van je eigen woning.
Blok 59 ligt op en super plek op de Zuidoever van Haveneiland Oost, tegenover Rieteiland Oost en de tennisclub aldaar. Je kunt kiezen voor een kavel aan de waterkant één van de rustige zijstraten, of aan de gezellige ‘stadse kant’ (Jan Vrijmanstraat). De pluspunten op een rijtje:

1. Helemaal van mij, alle vrijheid
Blok 59 is royaal opgezet met flinke kavels met tuin. Alle kavels hebben hun eigen zonnige kanten en hun eigen beleving van ruimte, groen en zonlicht. Kijk goed waar je wilt zitten in het plan.
2. Maak het zo gek als je wilt….
Binnen de bouwvoorschriften en de grenzen van je kavelpaspoort kun je bouwen wat je wilt. Jij bent opdrachtgever en dus de baas over eigen ontwerp en budget. Parkeren doe op eigen terrein. Afhankelijk van het kavelpaspoort, doe je dat bij je voordeur of juist achter in de tuin. Op een aantal kavels kun je 2 parkeerplaatsen maken! Bezoekers kunnen gemakkelijk in de omliggende straten openbaar parkeren.

3. Veel ruimte
Blok 59 ligt op het meest oostelijke puntje van het Haveneiland Oost, met weinig doorgaand verkeer. Borrelen en spelen kan dus ook prima met de buren op de Nico Jessekade, in de Jan Vrijmanstraat of in de tussenstraatjes. Maar je kunt natuurlijk ook, lekker privé in je eigen achtertuin zitten.

4. Prijsbewuste straatkavels en royale kadekavels.
De ontwerpen geven je in elk geval in een vroeg stadium een goed beeld van de bouwkosten voor het maken van een (financieel) plan. In de prijslijst vindt u de kavelprijzen. De uitgewerkte voorbeeldplannen van de architecten laten verschillende bouwprijzen per kavel zien.

IJburg is jong en fris. Er wordt gewoond, gewerkt en gewinkeld aan het water, op kades, aan parken, grachtjes en stadse straten. Met de sneltram 26 ben je in 15 minuten in hartje Amsterdam (CS), bij de bibliotheek of het Muziekgebouw aan het IJ. De A10 en de A1 zijn om de hoek. Blijburg is hèt stadsstrand van Amsterdam: pootjebaden met rosé en sfeervolle muziek.

Kijk voor meer informatie over zelfbouw op Blok 59 IJburg Amsterdam op zelfbouwblok59.nl
Download de brochure van de Key (3.67Mb)  Brochure – zelfbouw blok 59 IJburg Amsterdam 

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.