Woningen zelfbouw kavels Van Dijckstraat Den Haag – bovenbouw

Woningen zelfbouw kavels Van Dijckstraat Den Haag- Bovenbouw

 

De bouw van de woningen op zelfbouw kavels a/d Van Dijkstraat in Den Haag vordert snel. De komende weken worden alle verdiepingen opgetrokken en zal de dakvloer gelegd worden. Begin juni hebben wij de eerste paal op zelfbouw locatie Van Dijckstraat Den Haag voor kavels VDS27-35 & VDS36-43 de grond in geboord. Inmiddels zitten de palen voor alle woningen in de grond en worden deze volgende week doorgemeten. Voor de bouwvakantie starten de werkzaamheden voor de fundering zodat de aannemer na de bouwvakantie kan starten met het leggen van de vloeren en het opbouwen van de casco’s. Samen met onze opdrachtgevers hebben we deze eerste paal feestelijk gevierd! De komende maanden gaan we hard aan de slag met de bouw van de woningen op de zelfbouw kavels aan de Van Dijckstraat in de gemeente Den Haag, zodat we de 2 woningen voor het eind van het jaar kunnen opleveren.

 

Op deze kavels hebben wij twee duurzame droomwoningen ontworpen. Op kavelstroken VDS-27 t/m 35 bouwen wij een moderne stadswoning met een breedte van 5,4m en 3 volle bouwlagen, op kavelstroken VDS-36 t/m 43 bouwen wij een moderne stadswoning met een breedte van 4,8m en 3 volle bouwlagen. Momenteel worden de sonderingen en het funderingsadvies door onze externe adviseurs gemaakt. Zodra de grond door de gemeente wordt opgeleverd zullen we starten met de bouw.

 

Bij de bouw van deze tussenwoningen werken met duurzame materialen, die weinig onderhoud vereisen. Daarnaast is de woning voorzien van HR++ glas, hoogwaardig isolatiemateriaal, vloerverwarming op de begane grond en douche WTW. De woning is hierdoor zuinig in het gebruik en haalt een EPC van 0,6.

 

Kavels Zelfbouw locatie Van Dijckstraat Den Haag

 

Stedelijk, bruisend en op steenworp afstand van de Haagse binnenstad, station Hollands Spoor en de Haagse Markt. Werelds wonen in Den Haag? Dat kan.

 

In de Van Dijckstraat zijn flexibele kavels te koop. Gelegen aan het groene Teniersplantsoen met zijn kinderboerderij en volkstuintjes. Een bruisend stukje Den Haag midden tussen de monumentale Van Ostadehofjes, Om en Bij en Rijksmonument ‘Bastion Le Roi’. U vindt er veel ambachtelijke winkeltjes met producten uit de hele wereld. Avenue Culinair aan de gracht, met haar vele restaurantjes en gezellige cafés, ligt op loopafstand. Het zwembad met sauna en Hammam en Theater De Vaillant liggen op steenworpafstand. Net als de binnenstad van Den Haag, de Haagse Markt en station Hollands Spoor. De Bijenkorf en Hema zijn slechts 5 minuten fietsen. De buurt heeft goede scholen, vele supermarkten, speeltuinen en sportvelden als het Johan Cruijff Court. Parkeren vindt plaats op de openbare weg. Geen auto? Spring dan met hetzelfde gemak in de tram of bus om de hoek. Wat heeft deze locatie niet? Uw eigen droomhuis!

 

In de Van Dijckstraat zijn kavels te koop voor de bouw van aaneengesloten woningen. Een deel van de kavels kijkt uit op het Teniersplantsoen. Centraal gelegen en betaalbaar, in een buurt die na een grootse stadsvernieuwing in de jaren 70 en 80 nog volop in ontwikkeling is. Een wereldwijk! Op de kavels aan de Van Dijckstraat kunnen per kavel 1 of 2 woningen gebouwd worden. De koper is verplicht voor minstens 3 jaar zelf te gaan wonen in de gerealiseerde woning. Bouwt de koper 2 woningen op 1 kavel, dan geldt voor de 2e woning géén zelfbewoningsplicht. Werken aan huis is op de begane grond mogelijk. De bouwkavels zijn uitsluitend bestemd voor particulieren. Een huis bouwen is een flinke uitdaging. Maar u staat er niet alleen voor. Medewerkers van de gemeente Den Haag helpen u graag op weg bij het verwezenlijken van uw plannen.

 

De kavels zijn te koop in stroken van 0,60 meter breed. De minimale breedte van een kavel is 4,80 meter (8 stroken van 0,60 meter), de maximale breedte is 9,6 meter (16 stroken van 0,60 meter). Tussen de 4,80 m en 9,60 m kan gevarieerd worden per 0,60 meter. Per kavel kunnen 1 of 2 woningen gebouwd worden. Te denken valt aan een eengezinswoning en/of appartementen. De hoogte van de bebouwing bedraagt maximaal 13 meter tot 4 bouwlagen. Ook is er de mogelijkheid om gedeeltelijk op de verdieping uit te bouwen aan de voor- en zijgevel van de woning. Op de begane grond mag op maximaal 40 vierkante meter gewerkt worden. Denk aan een praktijkruimte voor fysiotherapie, een schoonheidssalon of kantoorruimte. Het bestemmingsplan biedt ruimte voor een extra hoge begane grond. Er kan geparkeerd worden op de openbare weg. In het stadsdeel moet voor parkeren worden betaald. Bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen. Op alle bouwkavels is ruimte voor een achtertuin met toegang tot een afgesloten achterpad.

 

Meer informatie over zelfbouw kavels Isabellaland Den Haag vindt u op: www.ikbouwindenhaag.nl

 

Zelfbouw architect?

 

Een zelfbouw kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw- en samenbouwprojecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.