Zelfbouw Gele Lis Den Haag – Woning GL-09 Casco gereed!

Zelfbouw Gele Lis Den Haag – Woning GL-09 Casco gereed!

Deze maand zijn we op zelfbouw locatie Gele Lis Den Haag begonnen met de bouw van een moderne en duurzame vrijstaande woning op kavel GL-09 aan de Gele Lis in Den Haag. Begin februari is de aannemer begonnen met de grondwerkzaamheden om vervolgens de fundering van de woning gereed te maken. Afgelopen week is begonnen met de opbouw van constructieve wanden en vloeren, door de efficiënte en flexibele bouwmethode was het casco van de woning in een aantal dagen gereed. Op korte termijn zal de woning worden ingepakt met steigers, waarna de afwerking van de buitengevel kan beginnen!

Zelfbouw locatie Gele Lis Den Haag

De zelfbouw locatie Gele Lis Den Haag maakt deel uit van de wijk De Bras van nieuwbouwwijk Ypenburg. Het gebied heeft een landelijke uitstraling, vooral door de moderne, hoogwaardige architectuur geïnspireerd op boerenhoeven omringd door flinke bomen als eiken, wilgen, populieren en beuken. Zelfbouwlocatie Gele Lis Den Haag grenst aan één van de grootste natuurparken van Zuid-Holland met het Delftse Hout, Bieslandse Bos, De Balij en Dobbeplas. Wonen in Gele Lis Den Haag is dorps wonen in de luwte van de stad. Deze zelfbouw locatie was oorspronkelijk bestemd voor een woonwagencentrum. Omdat deze plannen nooit zijn uitgevoerd, is deze unieke plek bewaard gebleven en nu beschikbaar gekomen voor woningbouw voor particulieren.

Op de zelfbouw locatie Gele Lis Den Haag worden kavels aangeboden voor vrijstaand bouwen en zelfbouw kavels voor aan elkaar bouwen. Doordat een aantal woningen aan elkaar komt te staan en ze allemaal maximaal 550 m3 groot mogen zijn is de opzet van de wijk ruimtelijk. Gele Lis Den Haag heeft als extra optie dat twee kavels voor geschakeld bouwen mogen worden samengevoegd voor de bouw van maximaal 4 woningen. Dit biedt kansen voor mensen die samen willen gaan bouwen, of voor de bouw van één grotere woning op een ruime kavel.

Gele Lis Den Haag is onderdeel van een bestaande wijk, daarom is er bij het opstellen van de bouwregels voor gekozen deze aan te laten sluiten bij de natuurlijke omgeving. Dat heeft geleid tot het uitgangspunt dan minimaal 50% van de gevel van uw woning (exclusief het dak) uit hout moet bestaan. Door de gemeente aan te leggen beukhagen scheiden de tuinen van de weg. Parkeren vindt plaats op eigen terrein. Hiermee wordt de kwaliteit van de bestaande omgeving doorgezet. Er is in Gele Lis geen sprake van een welstandstoets.

Meer informatie over zelfbouw kavels Gele Lis Den Haag vindt u op: www.ikbouwindenhaag.nl

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.