Zelfbouw-Kavels-Petroleumhaven-West-Den-Haag

Zelfbouw Kavels Petroleumhaven-West Den Haag

Zelfbouw Kavels Petroleumhaven-West Den Haag

Wonen dichtbij het centrum van Den Haag én aan het water. Het voormalig havengebied wordt de komende jaren herontwikkeld tot een woon-en werkgebied. Het stoere karakter van dit gebied blijft behouden. In Petroleumhaven worden verschillende type kavels verkocht. De verkoop van de eerste lichting – kaveltype I en J – is gestart en alle kavels staan in optie.

Artist impressie Petroleumhaven

Artist impressie Petroleumhaven Gemeente Den Haag

Petroleumhaven ligt vlakbij station Moerwijk en naast Laakhaven-West en nabij openbaar vervoer, scholen, de Haagse binnenstad en tal van andere voorzieningen.

De eerste locaties die in de verkoop gaan, zijn:

10 bedrijfswoningen (type I) langs de Waldorpstraat; tot max. 12 meter hoog
12 kadewoningen (type J) langs het water; tot max. 14 meter hoog

Bedrijfswoningen

De bedrijven- en bedrijfswoningen krijgen een entree aan de Waldorpstraat. De plek om te laden en lossen is aan de achterkant waar ook een plek kan komen voor een bedrijfsdeur. Aan de voorkant, aan de kant van de Waldorpstraat, loopt een groenstrook. Aan de achterkant komen laad-en losplekken. De bedrijfswoningen zijn bedoeld voor ambachtelijke bedrijfsactiviteiten. Dit zijn activiteiten die gericht zijn op de vervaardiging, verwerking en/of opslag en distributie van goederen. Te denken valt aan ruimtes voor aannemers, loodgieters, ambachten, drukkerijen, bouw, kleine industrie en dergelijke.

Kadewoningen

De kadewoningen krijgen aan de kadekant de voordeur. De kade wordt autoluw ingericht en is alleen bereikbaar voor hulpdiensten. De straat tussen de bedrijfs-en kadewoningen wordt als mandelig terrein uitgegeven.

Artist impressie bedrijfs-en kadewoningen

Artist impressie bedrijfs-en kadewoningen Gemeente Den Haag

Voorbeeldwoningen

Speciaal voor Petroleumhaven: ontwerpen van woningen die op deze kavels mogelijk gebouwd kunnen worden. De ontwerpen zijn gemaakt door verschillende architecten op verzoek van de gemeente. Ook staat bij ieder huis een bouwprijs genoemd. Laat u inspireren door al deze mooie huizen. U krijgt een indruk van de vele bouwstijlen en indelingen die mogelijk zijn. En niet geheel onbelangrijk: u krijgt een goed inzicht in de kosten van een woning. Het kan u helpen om te bepalen wat u mooi vindt of belangrijk, en waar u in wilt investeren. Uiteraard bent u niet verplicht 1 van deze ontwerpen te kiezen.

Zelfbewoning

De grond wordt geleverd aan de eindgebruiker met de verplichting de gerealiseerde bedrijfsruimte en woning zelf te gebruiken en bewonen voor minstens 3 jaar na oplevering.

Parkeren

Het parkeren moet op eigen terrein of in een naastgelegen garage. Aan bewoners wordt geen parkeervergunning verleend voor de openbare ruimte. In de omgeving is er voor bezoekers beperkte mogelijkheid tot betaald parkeren langs de openbare weg.

Duurzaam

Den Haag heeft de ambitie dat alle nieuwbouw in de stad energieneutraal wordt. De gemeente maakt gebruik van de GPR-Gebouw waarmee de duurzaamheid getoetst wordt over de thema’s: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. De eis is een gemiddelde score over de verschillende thema’s van 7.

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.