kavels Schapenatjesduin Den Haag

Zelfbouw Kavels Schapenatjesduin Den Haag

Zelfbouw Kavels Schapenatjesduin Den Haag

Uw eigen huis bouwen op een steenworp afstand van het strand? Dat kan op het Schapenatjesduin. Ervaar de ruimte, ruik de zee en voel de wind. Kom wonen in Kijkduin. Te koop: 17 kavels voor vrijstaande woning aan het water, 30 kavels voor geschakelde eengezinswoningen en 8 kavels voor geschakelde patiobungalows. De verkoop is gestart en alle kavels staan in optie.

Impressie zelfbouwkavels Schapenatjesduin

Impressie zelfbouwkavels Schapenatjesduin

Op de kavels kunnen particulieren zelf hun woning (laten) bouwen. Verkoop gebeurt tegen een vaste prijs en via een transparant en eerlijk proces door loting als er meerdere belangstellenden zijn. Voor het bouwen zijn weinig bouwregels en veel mogelijkheden. De gemeente wil hiermee iedereen een kans bieden om op een eigen stukje Den Haag zijn of haar droomhuis te bouwen. Het eerste jaar na de start van de verkoop is de kavel alleen voor particulieren beschikbaar met een zelfbewoningsplicht van 3 jaar.

Het totale plan gaat uit van:

55 zelfbouwkavels voor verschillende woningtypes: vrijstaande woningen aan het water, geschakelde woningen en patiowoningen op het duin.
2 appartementengebouwen met in totaal 66 huurwoningen die door een corporatie worden gebouwd.

Besloten woonwijk

Ontspannen wonen met een ecologische meerwaarde. Het Schapenatjesduin ligt in de overgangszone van bos naar duin. De buitenruimte van de woningen bestaat uit bijvoorbeeld een patio of een terras. Hier geldt: ‘geen tuinen in de duinen’. Een nieuw duinmeer vormt het middelpunt van deze mooie locatie, waar de bebouwing zich op een logische manier naar voegt. Waar mogelijk worden de interessante, gezonde bestaande bomen behouden. De zuidzijde van het gebied wordt begrensd door een puinduin. Puinduinen zijn bijzonder steil en hoog, op sommige plekken wel tot 25 meter. Samen met de groene randen van het gebied voelt het als een besloten woonwijk.

Duurzaam bouwen

De beperkte bouwregels staan in het kavelpaspoort. Duurzaam bouwen staat voorop. Uw woning wordt gebouwd met een energieprestatiecoëfficient (EPC) van 0,0. Geen gas, alles elektrisch. Zo is uw woning op de toekomst voorbereid.

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen rondom EPC. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met de Kavelwinkel.

Welstandsvrij bouwen

Voor iedere bouwkavel wordt een kavelpaspoort opgesteld met eisen waaraan de woning moet voldoen. Hierin staat bijvoorbeeld het bouwvlak, het aantal bouwlagen, de maatvoering en de materialisatie. De verdere invulling staat u vrij. Als koper maakt u zelf een ontwerp, vraagt u een vergunning aan en gaat u daarna individueel met een aannemer aan de slag met bouwen. De ontwerpen worden niet getoetst aan de welstandseisen. Voor Kijkduin geldt wel een beeldkwaliteitsplan. De regels hiervan zijn opgenomen in het kavelpaspoort. Als koper staat u er niet alleen voor. Een koperscoach wordt per locatie aangesteld en helpt u met de aan de gemeente gerelateerde zaken.

Parkeren

Parkeren voor bewoners wordt op eigen terrein opgelost. De vrijstaande en geschakelde woningen hebben elk minimaal 1 parkeerplaats in de voortuin. De patiowoningen realiseren een inpandige parkeerplaats.

Meer informatie

Download hieronder de presentatie van de informatiebijeenkomst, het informatieboekje, het verkavelingsplan, de locatiesheet en de artist impressie:

Presentatie informatiebijeenkomst 20 november 2017 (PDF, 4145 kB)
Informatieboekje Schapenatjesduin (PDF, 4160 kB)
Verkavelingsplan Schapenatjesduin  (PDF, 242 kB)
Verkavelingsplan inclusief plaats bomen en ondergrondse restafvalcontainers (ORAC’s) (PDF, 727 kB)
Locatiesheet Schapenatjesduin  (PDF, 1783 kB)
 

Aanbod kavels

In de tabellen onderaan deze pagina ziet u het kavelaanbod inclusief de kavelpaspoorten:

Type Vos – 17 kavels voor de bouw van een vrijstaande woning
Type Egel – 30 kavels voor de bouw van een hoek-of tussenwoning
Type Haas – 8 kavels voor de bouw van een hoek- of tussenpatiowoning
De kavelprijs is inclusief 21% btw, maar exclusief overige bijkomende kosten. Het prijspeil is 1 januari 2017. Prijzen zijn op basis van (eeuwigdurend) afgekochte erfpacht. Het is ook mogelijk om te kiezen voor jaarlijkse canonbetaling. Medewerkers van de Kavelwinkel kunnen u hierover nader informeren.

Voorbeeldwoningen kavels Schapenatjesduin

Speciaal voor de Schapenatjesduin: ontwerpen van woningen die op deze kavels mogelijk gebouwd kunnen worden. De ontwerpen zijn gemaakt door verschillende architecten op verzoek van de gemeente. Ook staat bij ieder huis een bouwprijs genoemd. Laat u inspireren door al deze mooie huizen. U krijgt een indruk van de vele bouwstijlen en indelingen die mogelijk zijn. En niet geheel onbelangrijk: u krijgt een goed inzicht in de kosten van een woning. Het kan u helpen om te bepalen wat u mooi vindt of belangrijk, en waar u in wilt investeren. Uiteraard bent u niet verplicht 1 van deze ontwerpen te kiezen.

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.