Zelfbouw Kavels Vrijstaand Wonen op De Houtwal in Nobelhorst Almere

Helemaal zelf bepalen hoe jij wilt wonen? Dat kan in Nobelhorst! In elke buurt zijn kavels voor zelfbouw. Hier kun je een huis bouwen dat helemaal past bij jouw woonwensen en budget. Jij bepaalt hoe jouw droomhuis er van binnen én van buiten uitziet.

62 kavels in Het Klooster

Op dinsdag 26 mei start de verkoop van de eerste 18 zelfbouwkavels in Het Klooster. De verkoop van de zelfbouwkavels gebeurt in 4 fases. Welke kavels er precies in verkoop gaan, wordt bekend gemaakt op zaterdag 16 mei.

In Het Klooster komen 57 kavels voor vrijstaande huizen én 5 kavels voor huizen in een rij. Vertaal jouw unieke woonideeën naar een prachtig huis in een ontspannen, groene omgeving. Het Klooster is een bos- en waterrijk buurtje. Er zijn negentien kavels met de tuin direct aan het water en elf kavels aan de bosrand. De zelfbouwkavels voor de vrijstaande huizen variëren in grootte van ca. 150 tot 469 m2. De grootte van de kavels voor de huizen in een rij is tussen 136 en 151 m2.

Interesse?

Kavels in Het Klooster komen eerst via een loting in verkoop. Inschrijven is mogelijk van 16 maart tot 1 april. Kavels die overblijven of terugkomen kun je 24 uur per dag zelf online reserveren met je DigiD via de Kavelkaart. Meer informatie over de ligging van de kavels en prijzen volgt vlak voor de start inschrijving.

Interieur vrijstaande woning zelfbouw kavel Villapark Uithofslaan Den Haag

Actueel kavelaanbod in De Houtwal

Bouw je droomwoning in De Houtwal. Hier woon je in de luwte van 3 echte houtwallen: glooiende heuvels met afwisselende begroeiing van heesters en bomen. Je doorkruist de buurt via de autovrije Dorpsroute en je geniet het hele jaar van een groene leefomgeving. Er zijn nog 5 kavels beschikbaar voor vrijstaande woningen met een grootte van 245 tot 307 m2.

In De Houtwal krijg je dé unieke kans om jouw woonideeën te vertalen naar een prachtig huis in een ontspannen groene omgeving. De Houtwal is en buurtje waar het accent ligt op duurzaamheid. We dagen je uit om je huis een duurzame uitstraling te geven. De bouwregels per kavel vind je straks terug in het kavelpaspoort.

Bekijk het actuele kavelaanbod op de Kavelkaart van Ikbouwmijnhuisinalmere.nl >>>

Kavel op het oog; en dan?

Stel, je hebt een kavel op het oog in Nobelhorst. Begin met de informatie op Ikbouwmijnhuisinalmere.nl/zelfbouwinnobelhorst. Daar lees je in het kort hoe je dat aanpakt. Je kunt contact opnemen met een van de adviseurs van de Kavelwinkel. Zij kunnen je precies vertellen hoe zelfbouw in zijn werk gaat.

Kavels in nieuwe buurtjes komen eerst via een loting in verkoop. Kavels die overblijven of terugkomen kun je 24 uur per dag zelf online reserveren met je DigiD via de Kavelkaart.

Zelfbouwen in Nobelhorst?

Ben je benieuwd hoe het werkt als je zelf wilt bouwen in Nobelhorst, maak dan een afspraak met een zelfbouwadviseur van de Kavelwinkel.

www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl/afspraak
Telefoonnummer: 14 036
info@ikbouwmijnhuisinalmere.nl

Algemene informatie over kavels in Almere

Wil je weten waar kavels vrij zijn en jij jouw eigen huis kunt bouwen? Kijk dan (regelmatig) op de Kavelkaart op ikbouwmijnhuisinalmere.nl. Op deze kaart vind je alle beschikbare kavels en kun je filteren op bijvoorbeeld prijs, grootte, ligging en woningtype. Als je klikt op een kavel kun je het ‘kavelpaspoort’ bekijken, daarin staan de bouwregels en wat er wel en niet mag op een kavel. De Kavelkaart wordt elke 15 minuten bijgewerkt.

Inschrijfvergoeding

Omdat kavelreserveringen in het verleden vaak werden geannuleerd, brengt de gemeente Almere april 2019 € 1.000,- inschrijfvergoeding in rekening. Als je de kavel koopt, wordt de inschrijfvergoeding verrekend, bij een annulering krijg je de inschrijfvergoeding niet terug. Met het invoeren van een inschrijfvergoeding hebben mensen die zeker zijn van hun keuze een grotere kans de gewenste zelfbouwkavel te kunnen reserveren.

Planten en dieren op De Houtwal

Het buurtje De Houtwal is vormgegeven rondom drie groene houtwallen. Deze werden vroeger gebruikt als veekering. Men groef de grond uit, dit vormde de greppel. De aarde dat uit de greppel kwam werd vervolgens gebruikt om het vee te keren. De greppel is meteen goed voor het opvangen van regenwater. Doordat de houtwallen wat hoger zijn krijg je meteen een speels woonlandschap! De houtwallen worden beplant met diverse bomen zoals eiken, heesters en een kleine esdoorn. Deze is bijvoorbeeld prima geschikt als klimboom. Je woont hier straks heerlijk rustig tussen het groen. 

Groene houtwallen

Op de groene houtwallen vind je straks verschillende bomen en struiken zoals hazelaars, eiken, heesters, acacia’s en het Amerikaanse krentenboompje. Door de seizoenen heen zorgen deze elke keer weer voor een divers beeld. In het voorjaar heb je de prachtige bloesem van het Amerikaanse krentenboompje en in het najaar geniet je van de hazelnoten én herfstkleuren voor de deur.

Door de seizoenen heen geniet je van de fluitende vogels uit de bomen en struiken. En als het heeft geregend hoor je misschien wel het kwaken van de kikkers uit de greppel naast de houtwallen. Ook vind je in dit gedeelte van De Houtwal een kleine vlonder, verstopt in het groen. Hier kan je in rust een hengeltje uitgooien of kijken naar de voorbijvarende bootjes.

Speelplek en schuilplaats

De houtwallen bieden niet alleen een fijne speelplek voor kinderen, maar zijn ook een schuilplaats voor diverse diertjes. Zo zijn Heesters een fijne schuilplaats voor vogels, zoals musjes, koolmeesjes, roodborstjes en merels en trekken de prachtig bloeiende acacia’s kleurrijke vlinders en bijen aan. Het kan ook zomaar zijn dat je tussen het groen andere diertjes tegen komt, zoals egeltjes, konijntjes of misschien wel een eekhoorntje. De dieren kunnen de houtwallen gebruiken als groene route tussen het bos en Nobelhorst.