Zelfbouw Kubuseiland Utrecht

Zelfbouw Kubuseiland Utrecht

Bouw je eigen Kubuswoning! Ook geinteresseerd om je eigen vrijstaande woning te realiseren in Utrecht op het Kubuseiland? In dit filmpje zie je hoe het eiland en de woningen er uit kunnen komen te zien. Uiteraard zijn er ook een aantal van onze ontwerpen voor de villa op dit Kubuseiland in het filmpje opgenomen. Heb je een kavel op het oog en zie je er een leuke tussen staan? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kubuseiland wordt een unieke zelfbouw wijk in Utrecht Terwijde. Niet alleen door de ligging maar ook door de huizen. Toekomstige bewoners van het eiland kopen een zelfbouwkavel en kunnen uit een aantal kubuswoningen, ontworpen door verschillende architecten, kiezen. Naast de 24 geselecteerde architectenbureaus zijn de ontwerpen voor de villa op Kubuseiland van EH-ARCHTECTS aan de selectie toegevoegd.

Er zijn randvoorwaarden opgesteld vanuit de gemeente om te zorgen dat het Kubuseiland te Utrecht in architectonisch opzicht opvalt: de villa heeft een kubusvorm. Er mogen ‘happen’ uit de kubus worden gehaald, maar de kubusvorm blijft herkenbaar. De maximale maat van een vrijstaande woning is 10x10x10 meter. De minimale maat is 9x9x9 meter. De bovenzijde van de kubuswoning moet voor een deel bestaan uit binnenruimte. Een ommuurde buitenruimte is ook toegestaan. Alle functies worden gerealiseerd binnen de kubusvorm, Ook de garage en bergruimte vallen binnen het volume. Hetzelfde geldt voor balkons, serres, dakterras en dergelijke.
Dit project in Utrecht Terwijde krijgt in totaal 45 woningen op een eiland. Het eiland heeft ook een Binnentuin, de kavels zijn hier anders ingedeeld dan op de rest van het eiland. Hierdoor zijn er twee extra kavels toegevoegd. Zo zijn er kavels beschikbaar van 367 m2 voor €230.000,- inclusief BTW voor een vrijstaande woning.

Zelfbouw Kubuseiland Utrecht

Het ontwerp voor deze woning van 10x10x10m is een onderzoek naar de toepassing van licht, openheid en ruimte binnen het bouwvolume. Er is ge-experimenteerd met binnen- en buitenruimte en de ongedefinieerde ruimte er tussenin. Hoe kan een buitenruimte onderdeel worden van de binnenruimte en hoe kan een buitenruimte omsloten worden en als kamer fungeren?

Binnen de kubusvorm zijn verschillende typen buitenruimten ontworpen, om naast het traditionele leven binnenin de woning en in de tuin een extra type verblijfsruimte te creeren. In de woning is een heldere scheiding tussen wonen en slapen. Aan de waterzijde zijn de woonfuncties geplaatst, met de buitenruimten op de het zuiden. De slaapkamers (4x) en badkamers (2x) liggen aan de straatzijde en worden van het wonen gescheiden door een zone met horizontale en verticale ontsluiting. Deze scheiding is visueel en zorgt voor een grote doorlopende ruimte zonder gangen en deuren.

Voor meer informatie over Villa Kubuseiland Terwijde Utrecht: www.utrecht.nl


Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.