Zelfbouw woning Dordrecht Stadswerven

Zelfbouw woning Dordrecht Stadswerven

Deze woning is ontworpen voor opdrachtgevers die graag een unieke woning wilden bouwen in de Stadswerven te Dordrecht. Het industriele karakter van de woning wordt benadrukt door het rode metselwerk, dat wordt afgewisseld met beton elementen en stalen balkon hekjes. De indeling van de woning onderscheidt zich door twee woonverdiepingen en 1 slaapverdieping. De ruime leefkeuken aan de tuin wordt middels een vide verbonden met de woonkamer welke op de eerste verdieping ligt. Vanuit de woonkamer hebben de bewoners zicht op de Merwede.

woning-zelfbouw-kavel-stadswerven-dordrecht_03


De Stadswerven

Wonen aan het water, met de historische binnenstad (via de nieuwe Prins Clausbrug) op loopafstand, dat maakt de nieuwe wijk Stadswerven zo bijzonder. Eens vierde de scheepvaartindustrie hier hoogtij. Aan die periode herinneren nog de kraan, de kraanbaan en de Biesboschhal, die nu als tentoonstellingsruimte in gebruik is.

woning-zelfbouw-kavel-stadswerven-dordrecht_04

Maar ook voor natuur is er ruimte op Stadswerven. De invloed van het getijde in de Merwede, wordt zichtbaar gemaakt in de flauwe groene taluds van het Wervenpark, aan de oostkant van Stadswerven. Riet, biezen en wilgen krijgen zo de kans te groeien aan de rivieroever. Deze vegetatie vormt nieuw leefgebied voor vogels, vissen, amfibieën en insecten.

woning-zelfbouw-kavel-stadswerven-dordrecht_02

woning-zelfbouw-kavel-stadswerven-dordrecht_01

Tussen al deze voorzieningen, verrijst de komende jaren een woonwijk met ruim 850 woningen, waaronder zelfbouwkavels, rijenwoningen en appartementen. In de bebouwing zal de bijzondere sfeer van de binnenstad en de historie van deze plek, tot uitdrukking komen. Er is gekozen voor een gevarieerd gevelbeeld met wisselende gevelbreedtes en bouwhoogten.

woning-zelfbouw-kavel-stadswerven-dordrecht_05

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.