Zelfbouw woning Escamplaan Den Haag – EL53

Zelfbouw woning Escamplaan Den Haag – EL53

In Fase 2 voor het zelfbouw project a/d Escamplaan in Den Haag realiseren wij evenals in Fase 1 een aantal woningen voor particuliere opdrachtgevers. Voor een aantal van deze opdrachtgevers zijn wij vorige maand begonnen met de heiwerkzaamheden en de fundering van hun droomhuis. De afgelopen week heeft de aannemer in de casco’s geplaatst voor de woning op kavel EL53 en deze week zal de dakvloer gelegd worden om de komende weken de woning wind- en waterdicht te maken.

Deze woning is geheel op maat ontworpen en zowel aan de binnen- als de buitenzijde volledig ontworpen naar de wensen en het budget van de opdrachtgever. De woning is 5,4m breedt en 10,0m diep. Op de begane grond heeft de woning een uitbouw van 2,5m en extra verdiepingshoogte waardoor een ruime woonverdieping ontstaat. Uiteraard is de woning van alle gemakken voorzien zoals vloerverwarming en diverse duurzaamheidsopties waardoor de woningen een lage EPC score halen en zodoende zuinig zijn in het energieverbruik.

Zelfbouw locatie Escamplaan Den Haag

Uniek voor starters en ideaal voor gezinnen: een huis met een tuin aan het water op een eiland in Houtwijk. Er is ruimte voor 66 eengezinswoningen. Op ‘het Eiland’ zijn 10 kavels ook geschikt voor een klein appartementencomplex.

Betaalbaar en goed wonen.

De gemeente start met de uitgifte van kavels op een oud woonwagencentrum in Houtwijk. Het is een gunstig gelegen plek, in een gewilde buurt. Houtwijk is eigenlijk een dorp in de stad. U woont hier betaalbaar en goed:

  •  Karakteristiek zijn de autoluwe straten, bomen, sloten, bruggetjes en parken.
  • Houtwijk is kinderrijk, er zijn voldoende scholen en er is een groot, gezellig winkelcentrum.
  • Vanuit uw nieuwe huis fietst u straks in 10 minuten naar het strand.
  • Natuurgebied Madestein is op loopafstand. Hier vindt u een stadsboerderij, heempark, recreatieplas en vogelrustplaats.
  • De Uithof is ook dichtbij: natuur met honderden soorten planten, vogels en vissen én een sportcomplex.
  • De nieuwe woonwijk is uitstekend bereikbaar, met bus of tram en auto.
  • Via de zuidelijke randweg bent u snel op de A4 en A13.

Een nieuwe buurt in een bestaande wijk

De bouwlocatie is een eiland, omringd door een sloot. De huizen staan rond een hof en hebben een achtertuin aan het water. Toekomstige huiseigenaren mogen de hof helpen ontwikkelen en eventueel beheren. Enkele kavels zijn ook geschikt voor het bouwen van appartementen, omdat hier tot 6 lagen gebouwd mag worden. De locatie is daarom geschikt voor particulieren, projectontwikkelaars, beleggers en bouwgroepen.

Volop mogelijkheden

U bouwt in een nieuwe buurt die aansluit bij een bestaande wijk, met alle voordelen. De locatie heeft het karakter van een eiland. De bouwkavels bieden volop mogelijkheden voor zowel individuele keuzes als voor collectieve keuzes. Uw droomhuis kunt u dus alleen bouwen of samen met anderen.

Toegang wijk

De nieuwe buurt wordt straks via 3 bruggen met de rest van Houtwijk verbonden. Eén brug naar de Q.A. Nederpelstraat en 1 bij de A. van der Tangstraat. De huidige toegangsweg via de Escamplaan vervalt en wordt vervangen door een voetgangers- en fietsersbrug. De aansluiting van de bruggen naar de bestaande wijk wordt in overleg met de omgeving verder vormgegeven.

Ruimte voor creativiteit

De contouren staan vast: de woningen moeten aaneengesloten zijn en kunnen maximaal 3 bouwlagen hoog en 4,8 of 5,4 of 6 meter breed zijn. De maat biedt veel ruimte voor creativiteit. U kunt bijvoorbeeld vides maken, met veel lichtinval. Alle kavels liggen aan het water en gunstig ten opzichte van de zon. Bewoners parkeren op eigen terrein, bezoekers aan het plantsoen. Hagen staan haaks op de gevels en zorgen ervoor dat u vanaf de straat de auto’s niet ziet. Hierdoor is er veel privacy

Meer informatie over zelfbouw kavels Escamplaan Den Haag vindt u op: www.ikbouwindenhaag.nl

Klik hier om het kavelpaspoort en de gebiedskaart zelfbouw kavels Escamplaan Den Haag te downloaden.

Zelfbouw architect? EH-ARCHITECTS. Architectenbureau Den Haag 

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

EH-ARCHITECTS. is een architectenbureau uit Den Haag gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.